Feest! De Bouwgroep Leeuwenhoek mag bouwen in Nieuw Delft

Het was zaterdagochtend 24 september 2016 eindelijk zover. De kavel-uitgifte van het Van Leeuwenhoekkwartier in de Spoorzone van Nieuw Delft vond plaats. En de bouwgroep Van leeuwenhoek heeft het sein groen gekregen. Zij mag gaan bouwen in een fantastische woon/werkgebied, tegen de binnenstad van het historische Delft aan, op loopafstand van het nieuwe trein- en busstation. Na een loting door de notaris was de bouwgroep als eerste uit de bus gekomen om een kavel te mogen reserveren. De bouwgroep wist precies welke keuze ze zouden gaan maken. Het was alweer ruim een jaar geleden dat Studio Huijgens (Liesbeth Janson) in samenwerking met Espace Continue (Mark van Kessel) van de Bouwgroep Leeuwenhoek i.o. de opdracht kreeg een massastudie te doen naar mogelijke CPO-kavels in het Van Leeuwenhoekkwartier. Daar rolde al direct een hele duidelijke voorkeur uit. En omdat het verlangen om te gaan bouwen groot was volgde al snel de opdracht een schetsplan te maken. Het schetsplan kent acht ruime appartementen met op de bovenste verdieping een gemeenschappelijke ruimte met dakterras voor de bouwgroep. In de plint komt een woon/werkwoning. Het woonblok is met haar voorzijde gelegen aan de Coendersstraat en kijkt achter uit op het nieuwe park Van Leeuwenhoek.  

VLHK_gracht_smal.jpg

Heerlijk, na al deze voorbereidingen is het vandaag dus een feestdag. Genieten omdat het geweldig is om als architecten te mogen bouwen in zo'n uniek gebied als de Spoorzone in Nieuw Delft. Bouwen is een feest maar bouwen voor mensen die weten hoe ze zelf willen wonen en werken is voor een architect een kans om iets bijzonders te mogen maken. Delft, van oorsprong de stad van het burgerinitiatief, wordt er architectonisch rijker en veelzijdiger van.

Vandaag gaan alle felicitaties naar de bouwgroep. En Gemeente Delft, wij gaan er iets moois van maken. Wilt u meer weten over ons bouwplan voor de Bouwgroep Van Leeuwenhoek? Lees onze brochure: Wilt u zelf bouwen in Nieuw Delft?

Wilt u weten waar wij als architect voor staan? Kijk gerust naar de fotoblog op deze site of kom eens kijken naar ons Grachtenhuis Nieuw Delft dat op dit moment in aanbouw is in de Coendersbuurt in de Spoorzone. Neem daarvoor gerust contact op: post@studiohuijgens.nl

Liesbeth Janson, architect Studio Huijgens